Työvaatteet osa työturvallisuutta ja -viihtyvyyttä

Kuvituskuva takki

Työvaatteet ovat kehittyneet paljon siitä kun farmarihousujen kantamuoto kehitettiin 1500-luvun Genovassa laivaston merimiehille työhousuiksi. Työasu ei enää ole vain suojavaate, vaan tärkeä osa työturvallisuutta ja -viihtyvyyttä.

Työsuojelu määrää myös tietyille aloille millaisia vaatteita voi ja saa käyttää.

Hitsarin työssä vaaditaan vaatteelta kipinän kestävyyttä, autonkuljettajalla tulee olla näkyvät vaatteet, hoivapuolella taas työasun tulee joustaa ja antaa myöten potilaiden hoitotilanteessa.

Myös älyvaatteet tekevät tuloaan ja tulevaisuudessa työasu voi joko lämmittää tai jäähdyttää käyttäjänsä sopivan lämpöiseksi ympäristöolosuhteiden mukaan, jopa hälyttää apua oikeaan paikkaan vahingon sattuessa.

Siististi pukeutuneet työntekijät yrityksen imagon luojina

Puhtaissa, sopivissa ja työtehtäviin mukautuvissa työasuissa työtekijä viihtyy ja töiden tekeminen sujuu hyvin. Yrityksen logolla ja työntekijän nimellä varustettu siisti asu antaa hyvän ja luotettavan kuvan yrityksestä.

Kuvituskuva tyttö ja mekko

Puhdasta ylle

Työasujen hankinta on pakollinen kuluerä toiminnan kannalta. Pesula huoltaa työasut puhtaaksi niitä turhaan kuluttamatta. Ympäristöystävälliset pesuaineet ja hellä viimeistely, sekä korjaukset pesujen yhteydessä pitävät työasut pitkään käyttökuntoisina.
Jos työasut pestään itse on kuluihin huomioitava aineelliset kustannukset, sähkö, vesi, pesuaineet, konekanta, huollot. Entä jos kone rikkoutu, miten sitten toimitaan? Myös pesu- ja kuivaustila vapautuvat muuhun käyttöön.

Terveydenhuollon ja hoivapuolen työasujen huollossa on myös otettava hygienia-asiat huomioon. Pesulan palvelujen myötä on helppoa keskittyä olennaiseen, omien asiakkaiden palveluun

Miten aloitetaan

 • Sovitaan toimituspäivät ja -tiheys, toimituksia voidaan muokata asiakkaan tarpeen muuttuessa.
 • Pesula toimittaa pyykkien keräilyrullakot ja/ tai -säkit, sekä tarvittavan materiaalin tiedoksi miten pakataan likaiset pyykit  ja opastaa henkilökunnan. 
 • Sovitaan aloituspäivä.

Puhtautta ja viihtyvyyttä

Pesulapalvelut vapauttavat hoitajien aikaa vanhusten hoivaan. Ei enää pyykkien pesua ja kuivamaan ripustelua. Puhtaat pyykit tulevat sovitusti pesulasta sovittuna ajankohtana ja nimikoidut vaatteet on helppo ja nopea jakaa omille omistajilleen.

Pesulassa huolletut tekstiilit ja viimeistellyt hoitajien työasut luovat työviihtyvyyttä ja -turvallisuutta, sekä antavat hyvän yleisvaikutelman omaisille ja muille ulkopuolisille.

Pesulan materiaalituntemus, ammattitaito, vaatteiden oikeanlainen pesutapa ja viimeistely lisäävät vaatteiden käyttöikää. Pesula opastaa myös omaisia millaisia vaatteita kannattaa läheiselle hankkia, että ne olisivat kestäviä ja pestäviä. Koska kaikkihan me haluamme läheistemme näyttävän siistiltä ja kauniilta.

Kuvituskuva Pappa
Pyyhepino

Lisää aikaa hoivaan

Pesulapalvelut takaavat säännöllisen puhtaiden tekstiilien toimituksen.

Mitä tapahtuu, jos hoivakodin omassa käytössä oleva pesukone tai kuivausrumpu rikkoutuu ?
Löytyykö huoltomies nopeasti paikalle ja onko varaosia saatavilla ?
Onko tämän päivän hygieniavaatimukset otettu huomioon ?

Ennen pyykkäämisessä käytetty tila vapautuu myös muuhun käyttöön.
Pesula toimittaa tarvittavat likapyykin kuljetuksessa tarvittavat rullakot, pyykkipussit, sekä keräilytelineet ja toimittaa puhtaat pyykit sovitusti pakattuna.

Pesulan joustavuus, tiivis yhteistyö ja henkilökunnan opastus, miten likapyykit pakataan, miten toimitaan eristyspyykin kanssa ja mikä on eristyspyykkiä takaavat molemmin puolisen turvallisuuden ja tyytyväisyyden. Pesuprosessin jatkuva kehittäminen, yhteistyö ja tuotekehitys pesuainetoimittajien kanssa takaavat puhtaat tuotteet, niitä turhaan kuluttamatta. Täten voimme luvata tekstiileille pidemmän käyttöiän ja sitä kautta myös vastuuta ympäristöstä.

Mitä tarvitaan palvelun aloittamiseen ?

 • Kartoitetaan yhdessä pesua tarvitsevat tuotteet ja toimitustiheys.
 • Sovitaan toimituspäivät, joita voidaan muokata tarpeen muuttuessa.
 • Pesula toimittaa pyykkien keräilyrullakot ja -kangassäkit, tarvittavan kirjallisen materiaalin miten likainen pyykki pakataan ja miten toimitaan erikoistapauksissa, esim. tartuntavaarallinen pyykki.
 • Sovitaan puhtaiden pyykkien toimitustapa, esim. tuotteet rullakossa välilevyllä eroteltuna.
 • Opastetaan henkilökunta ja sovitaan aloituspäivä

Toisen juhla on toisen työ

Hotelli- ja ravintola-alan toiminta on hektistä asiakkaiden palvelua ja heidän toiveiden kuuntelemista sekä toteuttamista. Yrityksen täytyy olla valmis reagoimaan nopeasti muuttuviin toiveisiin ja tarpeisiin. 

Tänä päivänä asiakkaat ovat ympäristötietoisia ja arvostus paikallisesta palvelusta sekä tuotteista lisääntyy. Paikallinen pesula-alan ammattilainen mukautuu alan hektisyyteen ja palvelee joustavasti toimittaen puhtaat liinavaatteet ja ryhdikkäät pöytäliinat aina kun niitä tarvitaan.

Puhtaat valkeat lakanat ja pöytäliinat

Tärkeänä ja ainukertaisena päivänä morsian voi ylpeänä istahtaa morsiusparin pöytään ja ihailla kaunista kattausta, jonka kruunaa juhlavat pöytäliinat. Kun väsynyt matkailija päivän päätteeksi käy nukkumaan, niin puhtaan raikkaat liinavaatteet saattelevat hyville yöunille.

Hotellin kerroshuoltaja voi vuoronsa alkaessa luottaa siihen, että puhtaita liinavaatteita on riittävästi. Jos majoitusmäärät muuttuvat yllättäen, aina voi ottaa yhteyttä pesulaan ja lisätoimitukset hoituvat joustavasti sesonkia myötäillen. Asiakkaille voi kertoa, että lakanat ja pyyhkeet on huollettu ympäristöystävällisesti Joutsen merkityillä pesuaineilla, ilman hajusteita ja allergisoivia aineita.

Pyyhepino

Palvelun sujuvuus

Käyttämällä pesulapalveluja hotelli- ja ravintola-alan yrittäjä voi keskittyä olennaiseen. 

Ei tarvitse pyykätä liinavaatteita yötä myöten seuraavan päivän majoittujille tai silittää aamumyöhään pöytäliinoja seuraavan aamun syntymäpäiväkutsuille

Pesulapalvelun ammattilainen suunnittelee kanssasi liinavaatteiden ja pöytäliinojen sopivan kierron sekä huoltaa tekstiilit niin, että ne säilyvät käyttökelpoisina mahdollisimman pitkään. Tarvittaessa pesula auttaa myös tekstiililihankinnoissa.

Säästöä hankinnoissa

Tekstiilien hankinta on pakollinen kuluerä toiminnan kannalta. Määrien mitoittaminen muutaman sesonkikuukauden käytön mukaan sitoisi pääomaa turhaan varastoon seisomaan.

Normaalin toiminnan mukaan hankittu varasto taipuu pesulan joustavien toimitusten myötä mainiosti ”hässäkkä” aikaan ja varastoja voi mainiosti täydentää ottamalla rinnalle vuokraliinoja.

Vuokraamme pöytäliinoja ja kylpyfroteita

Tekstiilien vuokraus on asiakkaalle edullinen tapa lisätä tekstiilien saatavuutta tai korvata omat tekstiilinsä uusilla. Vuokraus voi olla määräaikaista sopimuksen perusteella tai jatkuvaa ylläpitävää toimintaa, jolloin tekstiileitä uusitaan säännöllisesti ja pidetään käyttökuntoisina asianmukaisella huollolla.

Asiakasta veloitetaan joko kiintiöperusteisesti asiakkaalla olevan tekstiilimäärän mukaan tai käytön perusteella. Tällöin lasku muodostuu puhtaana toimitettavien määrien mukaan. Palveluun sisältyy kuljetukset ja tarvittavat kuljetuspakkaukset sekä likapyykin keräilypussit.

Pöytäliinat 01
Pyyhkeet
Työpaidat

Tulemme mielellämme kartoittamaan pesulatarpeenne

 • Tehdään yhdessä varastonne inventaario ja lasketaan, mikä on tekstiilienne kierto.
 • Sovitaan toimituspäivät ja tarpeet, sekä miten tekstiilit toimitetaan.
 • Perehdytämme henkilökuntanne, kuinka tekstiilihuolto saadaan toimimaan sujuvasti.
 • Ammattitaidolla ja kokemuksella voimme auttaa uusien tekstiilien hankinnassa ja määrien suunnittelussa.

Savu- ja vesivahinkopyykit

Pesemme myös savu- ja vesivahinkopyykit.

tai soita 050 410 5946

Oakkaa pyykit oikein

Ostajan oppaan on kustantanut Tekstiilihuoltolitto ry ja voit ladata sen itsellesi itsellesi tästä.

Noudatamme Hygieniastandardin (EN-SFS 14065) soveltamisohjeita asiakkaittemme parhaaksi. Noudattamalla standardia pystymme tasaiseen laatuun pesusta pesuun ja asiakkaamme voivat luottaa pesutulokseemme.
Laadunvalvontamme varmistaa mikrobiologisen puhtauden lisäksi myös riittävän korkea- ja tasalaatuinen pesuprosessin lopputuloksen. Pidämme asiakasta kumppanina, jolle tulee tarjota parasta mahdollista palvelua ammattitaitoisen henkilökunnan voimin.

Standardin tarkoitus

Standardi EN-SFS 14065 koskee tekstiileitä, joita käytetään farmasia-alalla, lääkintäalalla, elintarvikealalla, terveydenhuollossa ja kosmetiikka-alalla. Soveltaessaan standardia pesulan tulee määritellä, mitä tuoteryhmiä pesulassa pestään ja kuuluvatko ne standardin piiriin. Määrittelyssä otetaan huomioon se, missä tekstiileitä käytetään, miten ne likaantuvat ja mitkä ovat asiakkaan vaatimukset.

Laaduntarkkailu

Pesulahygienian kaksi keskeistä periaatetta ovat
:
1. Tekstiilien desinfektion varmistaminen pesuprosessissa
2. Tekstiilien uudelleen kontaminoitumisen estäminen pesuprosessin jälkeen

Pesuprosessin toimivuus eli desinfektiokyky voidaan todentaa bakteeritestikankaan avulla ja huuhteluvesinäytteillä. Tekstiilien uudelleen kontaminoituminen voidaan estää asianmukaisilla toimintatavoilla, jotka on kuvattu ja joiden noudattamista seurataan järjestelmällisesti.

Istex Logo

Pyydä tarjous

Otamme teihin yhteyttä mahdollisimman nopeasti

Yhteystiedot
Yrityksen tiedot
Lisätietoja ja haluttu yhteydenottotapa